Trwa ładowanie...

Papatacze, czyli drożdżowe zawijańce z cynamonem i rodzynkami (WIDEO)

Zobacz film: "Przypomnij sobie smak dzieciństwa"

Chcesz przygotować w domu pyszną przekąskę, która posmakuje dzieciom, a dorosłym przypomni smak dzieciństwa? Wypróbuj włoski przepis na tradycyjne papatacze, czyli drożdżówki z bakaliami w kształcie ślimaka. Do przygotowania słodkich bułeczek potrzebne jest mleko i mąka, które należy wymieszać w garnuszku, a następnie dodać do ubitych jajek z rozpuszczonym masłem oraz rozczynem. Poznaj przepis krok po kroku i delektuj się wspaniałymi bułeczkami, które możesz wziąć do pracy na drugie śniadanie lub dać dziecku do szkoły zamiast tradycyjnej kanapki.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.